Daljinski sustav za nadzor temperature i vlage zraka u server sobama pomaže vam u praćenju svih fluktuacija temperature i vlage, kao i primanje obavijesti na e-poštu ili mobitel ako postavljeni parametri izađu iz definiranog raspona.IMATE PITANJA? UPITAJTE NAS KLIKOM OVDJE!

Ensure data center uptime

Smanjite rizike od gubitka podataka uzrokovanog oštećenjem hardvera zbog nepravilne temperature ili vlage u server sobi.


Monitoring anytime from anywhere

Moguće je nadzirati opremu vaše server sobe putem interneta s bilo kojeg mjesta 24/7.


Sustainability of the system

Trajanje baterije bežičnih senzora temperature i vlage zraka za server sobe je do 5 godina.


Saving resources

Smanjite troškove električne energije podešavanjem rashladne opreme i otkrivanjem njezinih kvarova.


Timely identification and prevention of problems

Pravovremeno prepoznavanje i sprečavanje problema. Primajte upozorenja u stvarnom vremenu prije nego što se mali problemi pretvore u velike, skupe probleme.

Više o sustavu daljinskog nadzora za server sobe

Server sobe pune su skupih računala i mrežne opreme koja je vrlo osjetljiva na utjecaje okoline. Porast temperature može dovesti do pregrijavanja, pa čak i do potpunih kvarova na poslužitelju. Nepravilna razina vlage može rezultirati korozijom ili statičkim nakupljanjem komponenata. Sustav daljinskog nadzora za server sobe pruža napredan način praćenja okoliša (temperature i vlage) i povećava sigurnost podataka održavanjem optimalne sobne temperature servera u sobi.

SensGuard sustav daljinskog nadzora za podatkovne centre i server sobe je automatizirani sustav koji bilježi sobnu temperaturu i relativnu vlažnost na jednoj ili nekoliko odabranih točaka. Podaci prikupljeni bežičnim senzorima za nadzor prostora prenose se na mrežni softver pomoću LAN / Internet prenositelja podataka. Softver kontrolira vrijednosti temperature i vlažnosti koje prikupljaju senzori i obavještava vas ako otkrije bilo kakve nedozvoljene vrijednosti.

Kako sustav radi?

Instalacija sustava daljinskog nadzora je brza i jednostavna – zalijepite bežične senzore na bilo kojem mjestu i priključite na internet kako biste počeli kontrolirati temperaturu i vlažnost u vašim server sobama. Bežični senzori dostavljaju informacije o temperaturi i vlažnosti u aplikaciju za izvještaje svakih 5 minuta. Bežični senzori za nadzor prenose parametre prostorija na poslužitelj pomoću LAN / Internet gatewaya. Jedan pristupnik podržava do 250 kom bežičnih senzora u rasponu od 150m i 500m koristeći repetitor signala. Pristupnik podataka ima internu memoriju za kratkotrajnu izradu sigurnosnih kopija u slučaju kvara internetske veze. Postoje razne vrste senzora za različite temperaturne opsege. Molimo provjerite preporučeni hardver u nastavku.

Internetski softver za nadzor temperature i vlažnosti

sensmax remote temperature and humidity monitoring for data centers and server rooms

SensGuard sustav daljinskog nadzora za podatkovne centre i server sobe bilježi sobnu temperaturu i relativnu vlažnost zraka po poslužiteljsoj jedinici. Podaci prikupljeni senzorima prenose se na mrežni softver za nadzor svakih 5 minuta. Softver uspoređuje vrijednosti topline i vlage koje sakupljaju senzori s unaprijed definiranim parametrima. Minimalni / maksimalni prag temperature i vlažnosti mogu se postaviti za svaki bežični senzor mjerenja vlage i temperature zraka zasebno. Ako vrijednost postavljenih parametara premaši postavke min / max, softver za nadzor korisnicima šalje upozorenje omogućujući im pokretanje protumjera.

Sustav za nadzor SensGuard pruža mogućnost postavljanja prava na više nivoa i pojedinačnih postavki izvještavanja i alarmiranja. Upozorenja se mogu poslati e-poštom ili SMS porukom izravno na mobilni telefon operatera. Za brzo uočavanje problema postoji mogućnost prijenosa interaktivne karte podatkovnog centra i postavljanja senzora na nju.